Засаждат дървета в кк Св. Св. Константин и Елена
Засаждат дървета в кк Св. Св. Константин и Елена / netinfo
Само за седмица след учредяването на „Зелен фонд” на кк „Св. Св. Константин и Елена” са постъпили пет заявки за засаждането на девет дървета в парковото пространство в курорта.

Студенти и преподаватели от Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна ще присъстват на засаждането на дърво в чест на 45-та годишнина от създаването на Колежа, който е приемник на Института за международен туризъм „Иван Вазов”. Триметровият хималайски кедър ще бъде посаден в парка на “Св. Св. Константин и Елена” лично от директора на Колежа по туризъм доц. д-р Виолета Димитрова само ден след празника на Народните будители.

Пет дървета от вида Албиция ще бъдат посадени от пациентите на Център за психично здраве – Варна. Инициативата е във връзка с петата годишнина от основаване на центъра.

Заявка за засаждане на дърво са подали служители в администрацията на комплекса, наематели на заведения и граждани.

„Зеленият фонд” на кк „Св. Св. Константин и Елена” бе учреден на 17 октомври, когато областният управител Христо Контров, Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил, председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков, Николай Николаев – зам.-председател на Надзорния съвет на „Св. Св. Константин и Елена холдинг” АД и представители на медиите посадиха първите фиданки.

Инициативата е в рамките на честванията на 100-годишнината от създаването на курорта. В двора на МДУ „Фредерик Фолио Кюри” живее повече от 100-годишен чинар, който е със статут на защитено дърво.