Започна ремонтът на пътя за Златните
Започна ремонтът на пътя за Златните / Dariknews.bg

"Започна ремонтът на пътя Варна - „Златни пясъци“, като досега го отлагахме поради летния туристически сезон. Моментът обаче вече е подходящ, като предварително се извинявам на всички ползватели на пътните отсечки, че ще изпитат затруднения по време на ремонтите, но сега е моментът, тъй като зимата не може да се строи". Това каза във Варна шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Намеренията на Агенцията по пътна инфраструктура са ремонтните дейности да приключат до зимата. Ако фирмата изпълнител не се справи, дейностите ще продължат и през пролетта, тъй като през зимните месеци не се препоръчва ремонтиране на пътища, а през лятото не се подменя настилката заради туристическия сезон.

„Това, което не можем да направим през тази година, ще го довършим през следващата, но все пак мисля, че ще се справим. В момента текат отчуждителни процедури за разширението на Т-образното кръстовище под Аладжа манастир. Водим преговори със собствениците на имоти и не мога да се ангажирам с конкретен срок, но работим в тази посока. Говорим за една лента при осигуряване на левия завой“, обясни инж. Лазаров.

Докато трае ремонтът, движението ще бъде пренасочено в едното платно. За промяната вече се създава необходимата организация.