Туристи от 67 националности са участвали в безплатните пешеходни турове във Варна

/ live.varna.bg

1434 души от 67 различни националности са участвали в безплатните пешеходни турове с екскурзовод, които се организират за пета поредна година във Варна, съобщиха от Туристическия информационен център. Най-много са гостите от Великобритания (10,5%), Германия (9,7%), Русия (9,6%), България (8,3),  Полша (8,2%), Франция (6,3%), като имало и туристи от Уругвай, Чили, Филипини, ЮАР и Южна Корея.

Силен интерес на румънски, полски и германски туристи към дестинация „Варна“

От началото на май до края на септември м.г. са проведени общо 83 тура на английски език в дните вторник, сряда, петък и събота и 3 на български език - в празничните дни – 6 май, 15 август и 6 септември. Инициативата се реализира  в партньорство между Община Варна и Съюза на екскурзоводите в България. 

33 257 гости от 89 националности са посетили на място Туристическия информационен център в периода януари - ноември м.г. Летовниците са с 19,23% повече в сравнение със същия период на предходната година.

Черноморският регион генерира 63 млрд. долара от туризъм

За четвърти пореден път най-много са посетителите от Германия, следвани от Франция, Полша и Русия. Те получават подробна информация за културните забележителности и мероприятия в града, туристически карти, пътеводители на различни езици и рекламни брошури. 

През април м. г. Туристическият информационен център стана първият сертифициран от Министерството на туризма в България. Той е отличен и със сертификат за качество от една от най-големите международни платформи за споделяне на мнения и отзиви TripAdvisor. По използваната петобална система, посетителите в центъра оценяват качеството на предоставяната услуга на 4,5 точки. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК