/ Община Варна

Безплатни занимания за деца от 5-годишна възраст и ученици до VIII клас са организирани за лятната ваканция в 11 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а децата, които срещат трудност при усвояването на учебния материал, имат възможност да работят допълнително през лятото под ръководството на педагози.

За лятната ваканция са сформирани и групи за разнородни занимания по интереси в областта на науката, изкуството и спорта: състезания, викторини, кръжоци и др. Учениците имат възможност да запълнят свободното си време с дейности в неучебна среда по гражданско образование, история, екология, занимателна астрономия, английски език, информационни технологии, изобразително изкуство; да се запознаят с  християнските ценности и традиции, да изучават български и други народни танци. Ще се проведат турнири по футбол, народна топка и шах.

Училищни библиотеки отварят врати освен за заемане на литература и за специализирани занимания с четящи млади хора. Организирано е кино за научнопопулярни филми. За деца и ученици със специални образователни потребности (СОП) е осигурена допълнителна подкрепа за личностно развитие в екипна работа с ерготерапевт.

Подробна информация за организираните занимания и мястото на протичане ще откриете ТУК.