/ Dariknews.bg, архив
Варненският общински съвет се събира за 22-ри път от началото на мандата. Общинското заседание започва в 9.00 часа и заради дългия дневен ред се предвижда да продължи и утре.
 
Общинските съветници ще гласуват актуализацията на бюджета за тази година.

Варна тегли нов и още по-голям заем
 
Определяне на дивидент за 2017 на общинските  търговски дружества и отпускане на 90 000 лева помощ на общините Бургас и Камено, пострадали от наводнения, също е в дневния ред.
 
Общински фирми внасят 79 % от печалбата си в бюджета 
 
Местният парламент ще гласува и предложението Автогарата на бул.”Владислав Варненчик” да поеме обслужването на всички междуселищни линии, за да не се прекъсва обслужването на линиите след премахване на Частната автогара.
 
Автогарата на „Владислав” поема всички междуселищни линии
 
Съветниците се очаква да одобрят и предложението автобусна линия 409, която свързва Аксаково със „Златни пясъци”, да бъде включена в транспортната схема на Община Варна.

Именуването на улици в селищно образувание Летището край село Звездица и във варненските местности Планова и Добрева чешма е сред останалите точки в дневния ред.

На обсъждане и гласуване в зала „Пленарна” ще бъде подложена и Стратегията за развитие на физическото възпитание и спорта на територията на Община Варна за периода 2018-2020.