Във варненските села карат без шофьорски книжки
Във варненските села карат без шофьорски книжки / netinfo
В населените места извън Варна пътните полицаи масово се натъкват на шофьори без книжки. Само за миналия месец в региона са хванати 333-ма неправоспособни водачи, а пияните зад волана са били 138. Това отчете началникът на варненската Пътна полиция гл. инспектор Ради Радев на четвъртата поред пресконференция в рамките на националната кампания на КАТ “Да спасим живота и здравето на хората от грубите нарушители на пътя”.

Шефът на КАТ отчете, че през миналия месец подчинените му служители са работили активно по превантивната и контролна дейност. Пътните полицаи са чели лекции по безопасност на движението в училища, военни поделения и фирми, които се занимават с транспортна дейност.

През отчетния период са глобени близо 8000 недисциплинирани водачи. Въпреки засилените мерки в рамките на кампанията, във Варненска област са регистрирани 44 катастрофи с двама загинали и 64-ма ранени. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са намалели с 5, а броят на убитите е с 1 по-малко .

Пътна полиция е сформирала мобилен екип, който през миналия месец е патрулирал в по-малките населени места региона, където екипи на КАТ по принцип не извършват контролна дейност . Надеждата на гл. инспектор Радев е, че мобилният екип ще продължи да патрулира в региона и през летния сезон.