Група тийнейджъри обиждат и нападат случайни хора във Варна. Видеа от атаките се появиха в социалните мрежи и предизвикаха вълна от възмущение. Малолетните нападатели сами се определяли като "скинари". Кадрите са заснети преди месеци. С нападателите вече работят компетентните институции.

„Става въпрос за шест малолетни и непълнолетни деца, на възраст между 13 и 16 години. Те се водят на отчет към Детска педагогическа стая". Това заяви в „Здравей, България” говорителят на ОД МВР- Варна Светла Златева, която подчерта, че полицията се е самосезирала след появата на клиповете, тъй като към МВР няма подадени сигнали за тях. 

Деца нападат социално слаби хора във Варна

По думите ѝ спрямо тийнейджърите вече има налагани мерки по Закона за защита от борба с престъпните явления.

"Децата вече са познати на органите на реда. Оказа се, че хората, станали обект на насилие, не са подали сигнали към нас. Издирваме потърпевшите. Вече сме образували преписка, по която работим. Очаква се прокуратурата да се произнесе какви евентуално биха били наказанията спрямо тийнейджърите или родителите им", подчерта Златева. 

Тя обясни, че едно от децата към настоящия момент е настанено в Център от семеен тип по Закона за закрила на детето, а друго е в наркокомуна за зависими. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA