/ iStock
Те са на възраст между 13 и 16 години
Полицията във Варна се е самосезирала за публикувани в социалните мрежи видеоклипове, в които шест деца нападат социално слаби хора, каза пред медиите днес говорителят на Областната дирекция на МВР в крайморския град Светла Златева.

Тя уточни, че полицията е видяла вчера тези клипове и се е самосезирала, но към момента няма подаден нито един сигнал за тях.

По думите ѝ участниците в клиповете са установени веднага. Те са шест малолетни и непълнолетни ученици от Варна, и шестимата към настоящия момент се водят на отчет в Детска педагогическа стая.

Децата са на възраст между 13 и 16 години и са от различни училища. 

Бой между тийнейджърки: Осмокласничка е скубана и ритана по главата от своя съученичка


Във видеоклиповете е видно как шест деца, в различни формати, участват в три клипа, в които нападат социално слаби хора, обясни Златева. По думите ѝ те са снимани на три различни места във Варна. В клиповете шестимата изразяват вербална агресия и посягат срещу хората. 

Златева каза, че шестте деца се самоопределят като „скинари“ и по тази причина са правили това. По данни на шестимата, клиповете са снимани в периода януари – април тази година. Те твърдят, че след това не са извършвали подобни действия и съответно не са публикували клипове, каза говорителят.

„Няма тъжители, има започната преписка, тепърва наблюдаващ прокурор ще реши дали ще се предявят някакви санкции спрямо родителите на тези деца и съответно какви биха били те“, обобщи Светла Златева.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА във Варна Данаил Войков