Вратарят на Спартак: „Нямаме дом, нямаме стадион, нямаме дух, нямаме нищо!“
Вратарят на Спартак: „Нямаме дом, нямаме стадион, нямаме дух, нямаме нищо!“ / DarikNews.bg, архив
Вратарят на Спартак: „Нямаме дом, нямаме стадион, нямаме дух, нямаме нищо!“
64363
Вратарят на Спартак: „Нямаме дом, нямаме стадион, нямаме дух, нямаме нищо!“
  • Вратарят на Спартак: „Нямаме дом, нямаме стадион, нямаме дух, нямаме нищо!“

„Ние нямаме дом, нямаме отбор, нямаме стадион, нямаме нищо“, огорчен констатира вратарят на Спартак Генко Славов в интервю за Дарик и Гонг броени дни след края на първенството в Б група. „Само мъка ни се случваше. Най-хубавото в момента е, че първенството свърши по достоен начин, горе долу. Можем да се похвалим с най-малко допуснати голове, най-много сухи мрежи и това е някакъв плюс, който в цялата кал можем да извлечем като позитив. Най-лошото е, че вече няма и дух. Когато няма дух и колективът отива по дяволите. Колкото и да сме приятели, всички момчета и с треньора Иван Найденов да сме близки, в един момент вече няма как да си вършиш работата по нормален начин“, каза още Славов.

Той прогнозира, че 90 процента от настоящите футболисти на Спартак тази година ще приключат с клуба. „Договорите на 100 процента от момчетата изтичат. След месец няма да има нито един такъв, който да е собственост на Спартак. Това отговаря на въпроса какво ще се случи на отбора като отбор. На нито един от нас не е казано, как ще стоят нещата, не сме говорили за договори. Като цяло имаме да получаваме сериозни суми за изтеклата година. Като се замисля, няма шанс как да ги получим, като няма откъде да дойдат. Много малко хора ги интересува ФК Спартак към този момент. Отборът е с неясно бъдеще, неясен състав и неясно ръководство. Нищо не е ясно“, сподели още бившият вратар на ЦСКА, Калиакра, Шумен и Черноморец Бч.

Той разкри, че обмисля да се откаже от футбола. „Най-вероятно няма повече да играя футбол, а не искам да е така. Най-хубавото нещо в живота ми е това, че започнах да играя футбол и, че ми се даде тази възможност преди години като юноша в Спартак. Гледайки от днес нататък, толкова ми е черно пред очите ми, че нямам желание дори мачове да гледам, дотам я докарахме“, завърши Генко Славов.

Чуйте цялото интервю с Генко Славов в приложения звуков файл: