Внучка подтикна баба си към самоубийство заради кредит
Внучка подтикна баба си към самоубийство заради кредит / снимка: Dariknews.bg, архив

37-годишна варненка е била задържана за 72 часа заради подтикване към самоубийство, съобщават от полицията. Тя склонила своята 76-годишна баба да посегне на живота си. Възрастната жена била приета в болница с прорезни рани в корема и по китките. В сряда сутринта подала сигнал, че е опитала да се самоубие, подтикната от своята внучка.

Наблюдаващият делото прокурор е поискал от съда налагане на мярка за процесуална принуда – настаняване в клиника на обвиняемата  за психиатрично изследване, което Варненският районен съд е одобрил със свое определение.

37-годишната жена склонила към самоубийство родната си баба заради изтеглен от нея кредит, който внучката похарчила, съобщават от прокуратурата. Бабата изплащала с пенсията си кредита от 10 000 лева, а когато парите свършили, извършителката на престъплението започнала да тормози възрастната жена. Вечерта на 12 срещу 13 януари обвиняемата влязла с нож в стаята на 76-годишната  жена, започнала да й крещи да умира. След това заключила старицата в стаята и взела ключа.

В отчаянието си възрастната жена изпила голяма доза с лекарства. После пробвала да се самоубие с нож като пререже вените си. През цялото време внучката влизала в стаята, за да провери дали баба й е жива.

Когато ножът не помогнал да сложи край на живота си, 76-годишната жена забила ножица в гръдния си  кош. Сутринта на 13 януари обвиняемата Росица влязла отново  в стаята и видяла, че баба й лежи ранена, започнала да я бие и я съборила от леглото на пода. После я заключила отново и напуснала стаята.

Около 9 часа стоновете на старицата били чути от нейния внук Деян, който прескочил през балкона и открил баба си ранена.