Вече петима варненски общински съветници подкрепят АБВ
Вече петима варненски общински съветници подкрепят АБВ / Дарик Варна, архив

Четиримата съветници от най-новата група във варненския Общински съвет – „Граждански експертен център” (ГЕЦ) ще подкрепят АБВ на предстоящите избори за европейски парламент. Това обаче не означава, че местните парламентаристи ще станат част от формацията на експрезидента Георги Първанов, заяви за Topnovini.bg Миглен Тодоров от ГЕЦ.

Той и колегите му са решили да подкрепят кандидатите на АБВ, защото считат, че големите политически партии са с изчерпан капацитет и не могат да предложат нищо ново. „Имаме и общи виждания и цели с политическата формация и смятаме, че нейните кандидати са достойни личности”, коментира още Тодоров, който влезе в местния парламент на Варна от листата на „Атака”. Освен негов  ГЕЦ влизат Галина Крайчева-Иванова, Пламен Георгиев и Добромир Джиков, чийто мандатоносител беше „Българска партия Либерали”.

Подкрепа за АБВ вече изрази общинският съветник от групата СДС-ДА и лидер на ОБТ във Варна Тодор Мутафов, който присъства на последната среща на представители на партията с варненските медии.