Варненски районни администрации – отличници в обслужването
Варненски районни администрации – отличници в обслужването / odesos.eu

Четири варненски района заемат първите места в страната по качество на административното обслужване на гражданите. Това сочат резултатите за изминалата 2011 г. от ежегодния отчет на Министерски съвет за етапите на развитие на административното обслужване. Фаворит е район „Одесос”, следван от „Аспарухово”, „Младост” и „Приморски”.

Класацията е направена сред общо 35-те района на трите града с районно делене у нас - София, Варна и Пловдив. Район „Одесос” за втора поредна година държи първенството по качество на административното обслужване на населението.

Сред критериите за оценка влизат броят на каналите за достъп до услуги и информация, оповестяване на такси и цени, спазване на стандартите и качеството на обслужване, брой извършени услуги, получаване на информация по Закона за достъп до обществена информация и др.

Стремежът на кметовете на четирите района е да запазят първите позиции в класацията и през 2012 г. В тази връзка те заявиха, че ще продължават да работят в тясно сътрудничество помежду си и да полагат усилия за уеднаквяване на структурите, формулярите и предлаганите услуги в ръководените от тях администрациите. Основната цел е обслужването на гражданите на Варна да бъде максимално ефективно и прозрачно.