/ Дарик Варна
Джигитите на пътя трябва да имат ясното съзнание, че ще бъдат наказани. Спрямо тях трябва да има драконовски мерки. Само така ще се справим с проблема с незаконните гонки по централните булеварди, които тормозят варнеци. Това коментира варненският депутат от ГЕРБ Павел Христов. Той добави, че вероятно е добре да се обособят места, където легално желаещите да си вдигат адреналина да могат да го правят, но това трябва да бъде изолирано от останалото движение.

На 18 юли в Народното събрание ще се поведе кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени пътната безопасност и новият Закон за движение по пътищата. На форума ще бъде дискутиран и проблемът с мотористите, които превръщат булевардите в писти, посочи депутатът от ГЕРБ Нели Петрова, чиято дъщеря загина преди 6 години, блъсната от моторист на „Осми Приморски полк”. 

„Мотористите са нагли и се мислят за безсмъртни. Повечето от тях карат със скрити номера. Така КАТ няма как да ги установи и залови и се получава омагьосан кръг”, обясни тя.

Варненските народни представители отчетоха работата от началото на мандата си. Като постигнати успехи те откроиха ремонта на Аспаруховия мост, работата по магистрала „Хемус”, вдигането на учителските заплати и минималната пенсия, внедряването на електронно управление в полза на гражданите и бизнеса, намаляването на държавния дълг, изготвянето на Стратегия за развитие на културата, полагане на усилия да се обхванат изпадащите от училище деца.