В ГЕРБ Варна вече са готови с предложения за нови районни и зам.-кметове
В ГЕРБ Варна вече са готови с предложения за нови районни и зам.-кметове / Дарик Варна, архив

Структурни и персонални промени в кметската администрация ще има. Това бе едно от условията при издигането на Кирил Йорданов за кмет от ГЕРБ, каза в интервю за Дарик депутатът и областен лидер на управляващата партия Павел Димитров.

Преструктуриране ще претърпи и звеното, което отговаря за евросредствата. Самият Кирил Йорданов е признавал, че усвояването на европейски средства е едно от слабите места на администрацията. „Тепърва ще се реши дали да има заместник-кмет по еврофондовете или специална дирекция, но при всички случаи промени ще има”, сподели Павел Димитров.

Управляващите са на финалната права в избора си за заместник-кметове и районни кметове, разкри още областният лидер на ГЕРБ. Техните имена ще бъдат оповестени следващата седмица на второто заседание на Общинския съвет.

Дясното мнозинство в Общинския съвет, което беше сформирано по инициатива на ГЕРБ, ще се увеличи, смята Павел Димитров. Той уточни, че се водят преговори с партия „Атака” и коалиция „Промяна за Варна”, независимо че тези две формации вече подписаха споразумение за сфомиране на друга група, наречена „Заедно за Варна”. Въпреки че се очаква новото мнозинство да се увеличи, няма гаранции, че то ще бъде стабилно. Усилията ни ще бъдат да го съхраним и да постигаме консенсус, допълни Димитров.  Той е много доволен от победата на партията, що се отнася до избора на общински съветници. „На тези избори постигнахме почти 100% увеличение на мандатите – от 9 съветници вече имаме 16, което означава, че хората са ни повярвали”, уверен е народният избраник.

Той се надява, че държавата ще помага за развитието на града. Бойко Борисов вече обеща 300 млн. лева на Варна, напомни депутатът.

Както вчера съобщихме в анонса за интервюто, кандидатът на ГЕРБ във Варна според Димитров щеше да победи от раз на изборите, ако управляващите бяха издигнали друга кандидатура, а не тази на Кирил Йорданов.  Областният лидер обаче не смята, че който и да е друг опонент на новоизбрания стар кмет щеше се справи с него на балотаж.