/ вода / вода / ThinkStock/Getty Images
Сухият режим  за хиляди варненски абонати, които са без вода от сряда сутринта, ще продължи с още едно денонощие, съобщиха за Дарик от ВиК. Водоподаването се очакваше да бъде възстановено днес в 08:00 ч., но това ще стане в 05:00 ч. в петък, 14 декември

Засегнатите са живущите между булевардите "Христо Ботев",  "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Цар Освободител", "Приморски" и улица"Девня", в района около фабрика "Христо Ботев", в кварталите "Аспарухово" и "Галата", в местностите Лазур, Зеленика и Боровец, в Островната зона, в Морската градина, както в село Звездица. 

Причината за спирането на водата е ремонтът на бул."Васил Левски" и изграждането на връзки на магистрален водопровод. 

Шефът на ВиК: Работата по новия водопровод ще приключи тази вечер, вода ще има сутринта

Водоноски ще бъдат разположени на площада пред жп гарата, до Фестивалния и конгресен център и до детската градина на улица "Барутен погреб". В квартал "Аспарухово водоноски ще има в двора на Онкоболницата, на Бункера и до бившата баня.

Без вода днес до 16:00 ч. ще бъдат още абонатите в карето между ул."Ген.Колев", бул. "Чаталджа", бул. "8-ми Приморски полк" и бул. "Цар Освободител".

Междувременно от ВиК съобщиха, че се отменя планираният за днес сух режим за няколко варненски квартали. Поради технически причини няма да бъде спирана водата на абонатите в "Левски", "Чайка", "Св Никола", "Бриз" и местността Салтанат. В тези райони се предвиждаше днес да има режим за половин денонощие.