Търсят младежи за делегати със съвещателен глас към Общинския съвет
Търсят младежи за делегати със съвещателен глас към Общинския съвет / netinfo

Търсят се младежки делегати към постоянните комисии на Общинския съвет на Варна, които да участват на заседанията с право на съвещателен глас. Към момента се набират 45 души на възраст между 15 и 29 години. Те трябва да са представители на ученически, младежки и неправителствени организации. Документите им ще се приемат от 1 до 15 февруари тази година - електронно на fsc@abv.bg или писменно в Младежки информационен доброволчески център - Варна, който се намира в Народно читалище "Отец Паисий", съобщи Борислав Френчев, председател на сдружение "Форум гражданско общество".

Това е в изпълнение на проекта "Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво", финансиран в рамките на програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014 г. Освен към постоянните комисии на ОбС избраните делегати ще участват и в Областния консултативен съвет "Младежки дейности и спорт" към областния управител на Варна. Това е възобновяване на младежкото представителство към властта.

Френчев съобщи още, че по време на обучение-семинар, проведено в СОК "Камчия" в края на ноември миналата година, са били ревизирани правилата за избор на младежки делегати към постоянните комисии на Общинския съвет на Варна, както са и били разработени правила за представително участие на младежки делегати в консултативния съвет на "Младежки дейности и спорт" към областния управител и "Етичен кодекс и механизъм за отзоваване и ротация на младежки делегати". С пълната информация за избора на делегати всеки може да се запознае от сайта young2power.org, съобщи още на днешната пресконференция Борислав Френчев.