Прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен турски гражданин, продължително пребиваващ в България, съобщиха от обвинението.

Той ще отговаря за това, че умишлено направил опит да убие мъж. Обвиняемият е завършил висшето си образование у нас и се установил в страната.

Повдигнаха обвинение на мъж за домашно насилие в София

През лятото на 2021 година, докато разхождал кучето си, се запознал с жена, живееща близо до дома му, която също отглеждала куче. Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври жената заявила на мъжа, че трябва да прекратят отношенията си, тъй като е била сгодена за мъж, който работел в чужбина, и щяла да се омъжва.

Това не се харесало на обвиняемия. Той не спрял да търси жената и да иска от нея обяснения въпреки категоричния отказ от нейна страна за комуникация.

Липсата на внимание изострилa отношението на обвиняемия към нея. Той я следял, причаквал я пред дома ѝ, търсел постоянен контакт. Станал дори груб. Това принудило жената да сподели всичко със съпруга си.

През юли 2022 година той се завърнал в България и сам се уверил, че той непрекъснато следи съпругата му. На 19 август 2022 година мъжът извел кучето на семейството и поел по обичайния си маршрут. Получил обаждане от съпругата си, която забелязала, че обвиняемият отново ги дебне и решил да се върне в дома си.

В този момент обвиняемия е взел решение, че трябва да убие мъжа. Засилил се към него, пресрещнал го и му е нанесъл удар с нож във врата. Последвал втори удар в областта на гърдите.

Всяка десета българка споделя за физическо насилие и заплахи

Пострадалият се е опитал да се защити, въпреки обилното кръвотечение, но не успял. Той го е ранил в крака. Нападението било възприето от свидетел, който се притекъл на помощ на нападнатия мъж.

Обвиняемият, като забелязал това, се оттеглил и напуснал местопроизшествието. След това се укрил и успял да избягва органите на реда до края на ноември 2022 година, когато бил задържан и привлечен към наказателна отговорност.

Лекарите са успели да спасят живота на пострадалия, въпреки тежкото му състояние. Предстои делото срещу мъжа да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.