Тримата съветници от Живот за Варна ще останат независими, засега
Тримата съветници от Живот за Варна ще останат независими, засега / Живот за Варна

Тримата съветници от листата на „Живот за Варна“ за момента не водят разговори с никого за съставяне на група в Общинския съвет. Това заяви в предаването „Зала Пленарна“ на Дарик водачът на листата Данаил Папазов.

„Най-вероятно ще останем независими. Ще работим с общите си идеи и няма да притискаме някого, просто за да направим група. Целта ни е да сме независими, с лично мнение, което да е координирано помежду ни“, коментира Папазов. Той обаче не изключи варианта, ако някой от съветниците приема идеите им, да се присъедини към тях.

Според него разделението на „управленци и опозиционери“ не е градивно. Папазов е на мнение, че попадналият в местния парламент благодарение на „заблудена преференция“ Стен Лазаров може да бъде полезен в работата му. И тримата съветници са морски хора, но в никакъв случай не „тесни специалисти“ и могат да бъдат полезни в доста сфери, увери капитанът.

По негови думи резултатът от местния вот е бил „не лош“ за „Живот за Варна“, макар че от коалицията са очаквали по-добро представяне.

Папазов призна, че не очаква особени последствия от подадената жалба в съда заради изборни нарушения.

„Предполагам, че нищо няма да се случи, но бяхме задължени да реагираме, защото застъпниците и всички, които участваха в изборния процес, бяха разочаровани от работата на секционните комисии. Няма как в един изборен ден, при толкова несъответствия в протоколи да ни накарат да приемем резултата. Смятам, че жалбата е напълно основателна“, каза Папазов, според когото инициатор на общата жалба е бил Чавдар Трифонов. Впоследствие обаче тя била подкрепена единствено от Анелия Клисарова.