Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images
Стойността на отнетите пари и вещи от автомобила са на стойност над 1000 лева

Трима са предадени на съд от Районната прокуратура във Варна за кражба на четири гуми с джанти, акумулатор и други вещи от автомобил.

 За кражбата, при която е използвано моторно превозно средство, ще отговарят 19-годишният Александър А., 22-годишният Тодор Т. и 20.годишният Бисер М.

Към момента на извършване на деянието Александър е бил ученик в 12-и клас. Приятелят му Бисер освен за кражбата, ще отговаря и за противозаконното отнемане на автомобила,  като от престъплението е последвала повреда на превозното средство, което след това е било изоставено без надзор.

На 2 юни 2019 г. тримата приятели решили да се разходят с автомобила на Тодор. На връщане към Варна след полунощ подсъдимите решили да минат през село Константиново. На една от улиците забелязали паркиран автомобил, който бил отключен. Ключовете били на оставени на стартера. Тогава Бисер влязъл и потеглил с нея, следван от колата на Тодор. В местност близо до Варна двамата автомобила спрели.

От противозаконно отнетата кола решили да откраднат всичко по-ценно. Свалили четирите гуми с джантите, акумулатора, касетофона, взели крика и намерените в купето 15 лева. Откраднатото натоварили в колата на Тодор. След това Бисер счупил бронята, страничното огледало и решетката на радиатора и отрязал силовия кабел. Така противозаконно отнетата от Бисер кола била изоставена в местността.

Стойността на отнетите пари и вещи от автомобила са на стойност над 1000 лева, а на колата – над 2600 лева.

Разпитани в хода на досъдебното производство, и тримата подсъдими са признали вината си. Нанесените щети в размер на 1137 лева до момента не са възстановени.