/ Дарик, архив
17-годишен варненец прояви агресия при арест, като умишлено увреди патрулка, а по-късно строши и стъкло в полицейското управление в кв.”Аспарухово”. Инцидентът е станал  малко след полунощ в понеделник, 27 август, информират от варненската дирекция на МВР.

Младежът пътувал в лек автомобил „Форд"-Фиеста, който бил спрян за полицейска проверка на бул. „Първи май“. Униформените установили, че 24-годишната водачка е неправоспособна, след което пристъпва към сваляне на регистрационните табели на колата.

По време на тази процедура 17-годишния младеж слязъл от автомобила, отказал да представи на служителите на МВР документ за самоличност и започнал да се държи агресивно. Полицаите пристъпили към задържането му, а тийнейджърът оказал съпротива и нанесъл силен удар със свити ръце по тавана на патрулната„КИА“, при което се получилс деформация на задната част на тавана на колата, а един от полицаите получил контузия на рамо. 

По време на транспортирането на младежа до районното управление той продължил да се държи агресивно и да обижда полицаите. При въвеждането му в сградата на Четвърто РПУ нанесъл удар с глава по стъклото на вратата към чакалнята и го счупил.

17-годишният е задържан за срок до 24 часа. На мястото е извършен оглед и е уведомена Районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК