/ ThinkStock/Getty Images
Административният съд във Варна спира действието на решението на Общинския съвет (ОбС), с което бе одобрена актуализацията на Генералния план на движението в общината, в още една част от Приморския парк, съобщиха от пресслужбата на съда.

С гласуването си на 11 май Общинския съвет наложи забрана за движението на автомобили в парка. Малко по-късно Административният съд отмени предварителното изпълнение на решението в една част от градината по жалба на Медицински център.

Забраняват отново достъпа на коли в Морската градина във Варна

Днешното решение е на база на жалба от човек, който има имоти в Приморския парк, отдадени под наем. Според него, заради решението на ОбС, той ще претърпи сериозни вреди, тъй като заради ограничаването на движението наемателите се готвят да напуснат.

Според съда искането на жалбоподателя е основателно в частта на актуализирания Генерален план, която засяга територията, в която попадат имотите му. Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

В Административния съд във Варна са образувани още три дела по жалби от граждани, собственици на имоти в местност „Салтанат“, попадаща в Приморския парк. Общо постъпилите жалби срещу решението на ОбС досега са девет. 
Милен Миланов, БТА