/ Thinkstock/Getty Images
Теглила с кола закъсалия мотор на съпруга, когато друга кола го блъснала
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предадена 33-годишната Кямиле М. от Провадия, която по непредпазливост причинила смъртта на съпруга си в пътно-транспортно произшествие, при което нарушила правилата за движение, информират от прокуратурата.

Фотограф снимал порно на плажа във Варна

Произшествието
, при което загинал Йълмаз, станало на 25 август 2017 г. Съпругът на подсъдимата отишъл на риболов с мотоциклет. На връщане моторът му се повредил.

Обадил се на съпругата си Кямиле да дойде със семейния им автомобил, за да го тегли. С въже повреденият мотоциклет бил завързан за теглича на колата. Въжето било дълго 3,90 м, което било под изискващия от Закона за движение по пътищата размер за гъвкава връзка. 

Автомобилът и мотоциклетът потеглили без подадени аварийни светлини. По третокласния път в насрещното движение се движела кола, управлявана от свидетел по делото. Водачът забелязал отдалече движещия се в другото платно зелен автомобил, но от купето му не се виждало, че тегли  мотоциклет зад себе си. 

Съд за варненец, измамил двама с доставка на коли

Шофиралата колата Кямиле превключила от първа на втора скорост, при което се получило придърпване на закаченото въже към мотоциклета, на който бил съпругът. Мъжът залитнал наляво и бил ударен от насрещно движещия се автомобил. Йълмаз паднал на асфалта. 

На подадения сигнал от свидетел пристигнала линейка. Медиците установили, че Йълмаз е починал. Нито един от участниците в пътното произшествие не е бил употребил алкохол, показал дрегерът. 

Детеубиец излиза предсрочно от затвора

Започналото разследване па случая по образуваното досъдебно производство установило няколко нарушения на Закона за движение по пътищата от  подсъдимата 33-годишна жена. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК