Светлан Златев: Морски град без рибарско пристанище е срам за всяка власт
Светлан Златев: Морски град без рибарско пристанище е срам за всяка власт / netinfo

Морската столица на Варна няма нормално рибарско пристанище. От години хората, които си изкарват хляба от морето, се молят на местната власт да премахне този парадокс и да проектира истински пристан за рибарските лодки, казва кандидатът за общински съветник от МК „Реформатори и патриоти – Решението за Варна“ Светлан Златев.

След многобройните ми срещи с тези хора вече ме е срам, че рибарите в най-големия град на Черноморието ходят до гр. Бяла или в залива „Болата“, за да могат спокойно да спускат лодките си в морето, разказва Златев. Не може рибарите да се чувстват бежанци в собствения си град, категоричен е кандидатът за общински съветник. Поех пред тях ангажимент да направя всичко необходимо през Общински съвет – Варна да бъдат придвижени всички решения, които биха подпомогнали изграждането на модерни стоянки с всички необходими условия хората да държат лодките си, да прибират и продават улова си, без да са принудени да го предоставят на безценица по борсите или да пътуват стотици километри, за да получат реална цена за него, обясни Златев.

На всички, които упражняват риболова като хоби, гарантирам, че в мандата си като общински съветник ще се боря да бъдат изградени два броя естакади-слипове с паркингова площ, където любителите ще могат спокойно да спускат лодките си в морето, обещава третият в листата на реформаторите и патриотите Светлан Златев.