Стажове в общинската администрация поискаха студентите от Чавдар Трифонов
Стажове в общинската администрация поискаха студентите от Чавдар Трифонов / Предизборен щаб

Единственият кандидат за кмет на Варна, който се срещна със студентската общност на Варна, е Чавдар Трифонов. Няколко часа студенти от варненските висши учебни заведения си говориха с Трифонов за проблемите на младите хора в града. Те споделиха разочарованието си от липсата на стажантски програми в Община Варна, както и скромните действия за развитие на спорта. Студентите са споделили, че спортните площадки на територията на града са малко. Нуждата от нова и модерна визия за града беше обстойно дискутирана.

Чавдар Трифонов подробно изложи предложенията си във връзка с това: прозрачност в управлението и администрацията, което ще допринесе за подобряването на бизнес климата, спешни мерки за справяне с проблема със замърсяването и бездомните животни, ограничаването на строителството и движението на автомобили в Морската градина, преместване на товарното пристанище от центъра на града.

Съвсем неочаквано желанието на Чавдар Трифонов да се направи референдум за статута и строителството в Морската градина на Варна беше тема на разговорите и в срещите му с хората в село Звездица, по време на празненството по случай Еньовден.

„По действията ви в този случай ще съдим за това дали ставате за кмет”, казаха присъстващите на срещата. За обновяването на пътищата в населеното място настояваха хората от Звездица, а младите поискаха построяване на спортни площадки.