Спортният министър: Преговаряме с инвеститори за новия национален стадион
Спортният министър: Преговаряме с инвеститори за новия национален стадион / Дарик Варна
Спортният министър: Преговаряме с инвеститори за новия национален стадион
72011
Спортният министър: Преговаряме с инвеститори за новия национален стадион
  • Спортният министър: Преговаряме с инвеститори за новия национален стадион

За изграждането на новия национален стадион Министерството на младежта и спорта ще търси модерните и надеждни форми за публично-частно партньорство. Това обяви във Варна министър Мариана Георгиева. Тя разкри, че спортното министерство води разговори с партньори, които се интересуват от изграждане на съоръжението.

Спортните съоръжения винаги са добра инвестиция, подчерта министър Георгиева. Тя припомни изявлението на Борислав Михайлов за обявения проект на немски инвеститори за стадион в „Овча купел". Според Георгиева съоръжението там може да се изгради с параметри, с които да се претендира за домакинството на България на "Евро 2020".

„Кабинетът Орешарски и към днешна дата съзнава своята поета отговорност и своето желание да работим за изграждане на нов Национален стадион. Отговорността на държавата и инвестицитията не е единствена равна само на финансов ресурс, защото държавата ще участва с терена за съоръжението, което не е малък компонент", каза още спортният министър (цялото й изказване по темата ще откриете в аудио зоната).

Във Варна министър Мариана Георгиева се среща с представители на страни-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. Представителите на организацията обсъждат приноса на спорта за икономическия растеж и заетостта, както и насърчаването на сътрудничеството в областта на младежта в региона.

Срещата в резиденция Евксиноград се организира в рамките на българското председателство на ЧИС в периода 1 януари - 30 юни 2014 г. Министрите на младежта и спорта на страните - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество се очаква да приемат декларация от дискусията, чрез който ще покажат своята подкрепа към социалното включване на младите хора в Черноморския регион и към насърчаването на ефективно спортно сътрудничество от взаимен интерес.