/ МВР
Задържаха двама мъже
В хода на специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност, разпространение на акцизни стоки без бандерол, извършване на нерегламентирани превози на пътници и превенция, под надзора на прокуратурата във Варна, са задържани двама мъже, в които са намерени и иззети 55 000 къса с цигари без акцизен бандерол, на приблизителна стойност 16 000 лв.

МВР

Двамата мъже са известни на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Гражданин на Киргизката република е бил задържан по време на провеждащата се специализирана полицейска операция на ОД на МВР във Варна под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна на територията на община Аксаково. Мъжът е издирван с червена бюлетина на Интерпол.

Мащабна спецакция срещу битовата престъпност в Дулово (СНИМКИ)

Специални проверки за извършване на нерегламентиран превоз на пътници са реализирани на територията на областта. Проверени са 3 МПС и 8 лица, съставени са 3 АУАН за установени нарушения.

По време на операцията са проверени 389 МПС. Проверените лицата са 444, като от тях са задържани 19 души, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в региона, сред тях 4 джебчийки.

След спецакция във Великотърновско: Иззеха тютюн, наркотици и дърва за огрев (СНИМКИ)

Четирима души, обявени за общодържавно издирване, са установени и задържани. Установен е и един гражданин на Киргизстан, издирван от Интерпол - изяснява се статута му.

МВР

По линия на КОС е съставен АУАН за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие.