/ МВР
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе на територията на Районно управление-Велико Търново, под ръководството на Окръжната прокуратура. Действията бяха осъществени от служители от полицейското управление, Пътна полиция и Дирекция „Жандармерия“, съобщиха от полицията.

МВР

Разкрити са 11 престъпления, повдигнати са обвинения на 6 лица. Проверени са общо 457 лица  и 174 автомобила. Съставени са 34 акта и са наложени 59 глоби по фиш. Заснети са 100 видеоклипа за скорост, задържани са 11 лица.

Спецакция се провежда в Разград

Извършени са проверки за акцизни стоки в 8 обекта на територията на областта. При процесуално-следствени действия в къща, обитавана от 59-годишна жена в Килифарево, са иззети 8940 къса контрабандни цигари и 26 кг насипен тютюн, без необходимия бандерол.

МВР

Други 2 кг насипен тютюн са открити в жилище в с. Ресен, обитавано от 56-годишен мъж. В два търговски обекта в района на кооперативния пазар в града са намерени и иззети общо 54 литра етилов алкохол, без документ по ЗАДС, митническа декларация или друг административен документ, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Проведе се спецакция в силистренското село Айдемир

За двата случая е уведомена Агенция „Митници“ за вземане на отношение по административен ред. 
В рамките на операцията са иззети и около 110 грама марихуана. Наркотикът е открит при проверка на таванско помещение, ползвано от 41-годишен криминално проявен и осъждан.

МВР

МВР

Видът му е установен с полеви наркотест. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Разкрити са 5 кражби - една взломна домова, две - на дърва за огрев, 1 - от търговски обект и 1 - от щанд на кооперативния пазар, установен е случай на унищожаване и повреждане на лек автомобил, 2 - незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и извършител на хулиганска проява. Установени са трима граждани, обявени за издирване.