Сменят работниците на пешеходната зона, ще глобяват изпълнителя
Сменят работниците на пешеходната зона, ще глобяват изпълнителя / DarikNews.bg, архив

До 21 май всички ремонти на булеварди, улици и тротоари във Варна ще приключат. Изключение прави единствено участъкът от бул. „Трети март“, за който оптимистичните преценки сочат, че ще е готов до края на юни. Това заяви кметът Иван Портних.

Той увери, че ремонтът на централната пешеходна зона също ще бъде завършен в срок, въпреки проблемите с изпълнителя на строителните дейности.

„Искам да кажа на варненци, че не само аз, но моите деца и внуци също ще се разхождат по тази пешеходна зона и няма да се прави никакъв компромис с качеството. Ако трябва ще пренареждат наново всичко на есен, докато пешеходната зона не придобие нужният вид. Взели сме всякакви коригиращи мерки, като от днес на обекта са други работници, тъй като капацитетът на предишните не беше достатъчен. Ще бъдат направени корекции в организацията на работата, а изпълнителят ще претърпи санкции“, обясни Портних.

Кметът информира, че е стартирала и процедурата за избор на изпълнител на високоскоростното трасе, което трябва да свързва кварталите „Владиславово“ и „Почивка“.  „Поръчката е на стройност 30 млн. лв. ,като при изграждането на BRT ще има цялостна реконструкция и на основните пътни артерии. Трасето  ще минава през бул. „Константин Фружин“, „Трети март“, „Януш Хунияди“, „Владислав Варненчик“, „Мария Луиза“, „Осми приморски полк“ и „Васил Левски“, коментира градоначалникът.