Свилен Шитов
Свилен Шитов / Община Девня
С шпалир от бенгалски огън, шумни аплодисменти и най-добри пожелания общински служители, представители на местния парламент и други институции изненадаха приятно кмета на Девня Свилен Шитов, който днес е рожденик. Партито се състоя в английския двор на общината, а подготовката му бе пазена в дълбока тайна от неговия организатор – заместник-кмета Донка Йорданова. 

Свилен Шитов
Община Девня

В обедната почивка нищо неподозиращият рожденик бе поканен във вътрешния двор, където бе сюрпризиран със зрелищен пиротехнически спектакъл, торта и блок маси. След като духна свещичките, Свилен Шитов бе отрупан с подаръци. От името на служителите на общинската администрация Донка Йорданова връчи на рожденика двудоларова банкнота с висока нумизматична стойност, бутонели и игла за вратовръзка. 

Свилен Шитов
Община Девня

Кметът не успя да скрие вълнението си от приятната изненада и сърдечно благодари на всички за милия жест. Той изрази надежда, че сплотеният и компетентен административен екип на общината ще продължи да работи усърдно за благото на Девня и нейните граждани. Последва и кратка почерпка със сладки и соленки, гарнирана с усмивки и хубава музика, след което всички се завърнаха по работните си места.

Свилен Шитов
Община Девня

Свилен Шитов е роден на 25 юли 1975 година – на църковния празник Успение на Света Анна и под "знака на знаците" в зодиака. Като типичен Лъв за него "Мисията невъзможна" е крайно неприемлив вариант, което съвсем не означава, че споделя максимата "Целта оправдава средствата". Напротив, Свилен Шитов е изключително честолюбив, скромен, добросъвестен, толерантен и привидно спокоен за своя огнен знак човек. Последното най-вероятно се дължи на добрата спортна закалка, която получава още в юношеските си години. Разбира се, и на богатия житейски опит и трудностите, които е преодолявал достойно и с вдигната глава по пътя си. Без тях и без любовта към историята и родното – така характерна за жителите на село Кипра, откъдето са корените на Свилен Шитов, той надали щеше да се впусне усърдно в дебрите на политиката, още повече, че се е доказал като успешен лидер и в други житейски сфери.

Пожелаваме му крепко здраве, титанична духовна сила и семейно щастие! Нека да бъде удовлетворен и горд от работата си в името на общото благо, за да бъдат щастливи всички девненци! 

Наздраве, кмете, и на многая лета!