/ Thinkstock/Getty Images
Няколко часа ще са необходими на водата да стигне до всички крайни потребители
Трети ден продължава сухият режим в центъра на морската столица и южните квартали. Водоподаването се очакваше да бъде възстановено днес в 05.00 часа, но бе удължено с още няколко часа. Причината за спирането е ремонтът на бул."Васил Левски" и изграждането на връзки на магистрален водопровод. 

Отново удължиха сухия режим за десетки хиляди варненци, пускат водата в петък следобед

Заварките по новия тръбопровод са приключили. В момента се прави допълнително укрепване, съобщи за Дарик Николай Пашов, изпълнителен директор на „Хидрострой” – фирмата изпълнител на ремонта.

Укрепването е по настояване на оператора „ВиК-Варна” и се  налага заради тежестта на водата, която е от 16-18 тона при новата свръзка. Около 10.00 часа се очаква подаване на вода в системата. Около 6 часа са нужни, за да стигне водата до всички крайни потребители. Николай Пашов увери, че по тръбата се е работило 50 часа без прекъсване.

Припомням, засегнати от продължаващия трето денонощие сух режим са живущите между булевардите "Христо Ботев",  "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Цар Освободител", "Приморски" и улица"Девня", в района около фабрика "Христо Ботев", в кварталите "Аспарухово" и "Галата", в местностите Лазур, Зеленика и Боровец, в Островната зона, в Морската градина, както в село Звездица. Там са на сухо от сряда сутринта.

Водоноски са разположени на площада пред жп гарата, до Фестивалния и конгресен център и до детската градина на улица "Барутен погреб". В квартал "Аспарухово водоноски има в двора на Онкоболницата, на Бункера и до бившата баня.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК