Слагат поливна система на „Владислав”, умуват как да не се копае
Слагат поливна система на „Владислав”, умуват как да не се копае / netinfo

На реконструирания бул. „Владислав Варненчик" ще бъде поставена автоматична поливаща система. Това съобщиха от неправителствената организация „Обединени варненци за Варна", а решението е на новоизбрания временно изпълняващ длъжността варненски кмет Богдан Караденчев.

Полагането на поливащо съоръжение е пропуснато при ремонта на булеварда, признал Караденчев, който ръководи обновяването на централния варненски булевард. Тъй като е вече невъзможно да се постави поливаща система, без да се прокопае новия асфалт, ще се търсят начини това да стане без разкопаване.

След днешната среща с временния кмет „Обединени варненци за Варна" потърсили мнението на специалисти и предлагат това включване към водопреносната мрежа да се извърши в подлезите на бул."Владислав" които са няколко, като така ще се избегнат каквито и да е ремонти и изкопи по новите улични платна.

Временно проблемът с поливащите цветята водоноски, които пречат на движението по бул. „Владислав", е решен, като вече се полива само през тъмната част на денонощието. Наскоро от неправителствената организация алармираха, че цистерните с вода пречат на движението през деня и са причина за задръствания в централната градска част.