Шофьор инсценира грабеж, за да прибере 15 000 лева от шефа си
Шофьор инсценира грабеж, за да прибере 15 000 лева от шефа си / DarikNews.bg, архив

Шофьор на камион инсценира грабеж, за да прибере 15 000 лева служебни пари. Измамникът обаче бързо беше разобличен от варненски криминалисти.

Историята започва по обяд в четвъртък, когато собственик на фирма във Варна подава сигнал, че малко по-рано над шофьор на фирмен камион е бил извършен грабеж. Откраднати са около 15 000 лева, а по време на екщъна водачът е получил прорезна рана в областта на дясната длан.

Пред полицаите 40-годишният шофьор разказва, че около 12:15 ч. е заредил гориво на бензиностанция в Девня, след което по стария път потеглил към Варна. На около 500 метра преди разклона за кв. „Повеляново” край Девня бил застигнат от черно БМВ. Водачът на автомобила засякъл камиона, като го принудил да излезе от пътното платното и да спре вдясно. От колата слезли двама маскирани. Единият от нападателите с бейзболна бухалка счупил страничното стъкло на камиона и посегнал да вземе чантичка, оставена на таблото пред шофьора. Шофьорът на камиона се опитал да задържи чантичката, при което нападателя му  нанесъл прорезна рана в областта на дясната длан и му взел двата мобилни телефона. Без да говорят, двамата нападатели се качили в БМВ-то и потеглили в посока Варна. Шофоьрът потеглил с камиона и се опитал да ги следва, но около “Побити камъни” ги изгубил от поглед и затова се е прибрал в базата на фирмата.  

След оперативните действия криминалистите установяват, че 40-годишният мъж е инсценирал грабежа. Шофьорът сам е счупил стъклото на камиона, прерязал е дланта си с нож, който бил в кабината на камиона, изхвърлил ножа в гората, а в близост укрил и парите. Крупната сума е намерена и иззета.