Широка коалиция застава зад кметската кандидатура на Чавдар Трифонов
Широка коалиция застава зад кметската кандидатура на Чавдар Трифонов / снимка: Пресцентър

Широка коалиция от партии застава зад кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на Варна. Тя ще се яви на местния вот в морския град под името „Реформатори и патриоти - Решение за Варна“, като в нея влизат политическите формации от Реформаторския блок и Народен съюз, ВМРО, НДСВ, „Български демократичен форум“, Демократическа партия и „Обединени земеделци“. Коалицията ще издигне свои кандидати във всички райони и кметства, а листата за общински съветници ще бъде водена от Чавдар Трифонов.

„От есента на 2009 г. се боря за този ден, в който на една маса сядат целият граждански ресурс и всички политически сили, искащи скъсване с установения през 1999 г. модел в града. Опитахме няколко пъти, но до момента беше винаги неуспешно. Няма как разделени да постигнем голямата промяна“, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. Той заедно с варненските депутати Георги Ковачев (Народен съюз) и Емил-Димитров-Ревизоро (Патриотичен фронт) присъстваха на официалното обявяване на  коалиция, която само във Варна ще се яви в този формат на вота.

„Листата на „Реформатори и патриоти - Решение за Варна“ е отворена за всеки седесар, но в нея няма да има хора, които са били в ДПС и в продължение на 15 години са олицетворявали модела на управление на Варна. Янко Станев е свободен да се яви на изборите както си иска, но това не може да наруши скрепеното на национално ниво единство на Реформаторския блок“, коментира Кънев казуса с градския председател на СДС.