С 40 км/ч на шествието на Мото сезон 2015 във Варна
С 40 км/ч на шествието на Мото сезон 2015 във Варна / Dariknews.bg, архив

С 40 км/ч ще се движат участниците в шествието на Мото сезон 2015 във Варна, което ще се проведе на 28 март в морската столица. Това е едно от правилата за участие, съобщават организаторите. Предвижда се още полицейската кола и моторите в началото да не се изпреварват, колоната да се движи стегнато, специално подготвени мотористи, даващи отцепление по кръстовищата, да се пропускат по време на движение с предимство. Те ще бъдат означени с жълти сигнални жилетки.

Забранява се екстремното каране (вдигане на мотора на предна или задна гума, рязко спиране и ускоряване, движение с по-висока от обявената скорост, пиленето на гуми), изоставането след "затварящата" полицейска кола в края на колоната и напускането на колоната по време на нейното движение.

Предвидена е вътрешна охрана, която ще е лесно разпознаваема. Нейните разпоредби трябва стриктно да се спазват - по време на събирането на мотористите, както и по време на движение на колоната. „След края на шествието всеки е свободен да си тръгне, съобразявайки се със Закона за движение по пътищата”, посочват още организаторите.

Началото на Мото сезон 2015 ще бъде дадено на 28 март в 10 часа пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. На същото място час по-късно е предвиден концерт на рокаджията Тома, победител във втория сезон на музикалното шоу „Мюзик айдъл“.
В 13 часа от Катедралата стартира мото обиколката на града, която ще мине по бул. „Мария Луиза“ и „Осми Приморски полк“, след което рокерите ще завият на подлеза при „Почивка“ и продължават по бул. „В. Левски“, бул. „Сливница“, ул. „Акад. Андрей Сахаров“ и по бул. „Владислав Варненчик“, за да се върнат при първоначалния си пункт.