Радан Кънев: Пеевски води война срещу най-силния ни кандидат Чавдар Трифонов
Радан Кънев: Пеевски води война срещу най-силния ни кандидат Чавдар Трифонов / снимка: ДСБ Варна, архив

Последната седмица от предизборната кампания е посветена на компроматите, които са насочени изцяло срещу кандидатите на Реформаторския блок (РБ) и най-силния им претендент с шанс да спечели в голям областен град Чавдар Трифонов. Това заяви съпредседателят на формацията Радан Кънев по време на среща с членове на ДСБ във Варна, пред които обвини депутатът на ДПС Делян Пеевски, че лично стои зад войната срещу реформаторите.

ГЕРБ разчитат да спечелят изборите служебно. Ние не можем да им се сърдим, защото това е тяхна стратегия. БСП не присъства в кампанията, защото е отдадена на вътрешни борби вместо на печелене на гласове – нещо, което е очаквано и за което ги предупреждавахме през дългия период, докато поддържаха правителството на Пламен Орешарски, след като гласуваха за Делян Пеевски за председател на ДАНС. Оказва се, че на тези местни избори избори има само едни кандидати и това са кандидатите на РБ. Срещу тях има един противник и това не е нито ГЕРБ, нито БСП, нито дори ДПС, а е един народен представител от ДПС. Последните дни преди тези избори минават под знака на черната кампания на Делян Пеевски срещу кандидатите на РБ”, каза Радан Кънев. Според него атаката срещу Чавдар Трифоно ще продължи до 25 октомври и в периода между двата тура, но ще бъде неуспешна.

„Това е война на всичко, олицетворявано от Пеевски в българската политика, срещу добрите решения, които предлагаме. Това е война на всички господари на нагласените обществени поръчки, на организаторите и покровителите на купуването на гласове, на крадците от общинските и държавни бюджети. Това е пълноценна война на мафията срещу РБ и центърът на тази война е Варна”, завърши Кънев.