/ Sofia Photo Agency, архив
Варненският районен съд наложи глоба на 26-годишна жена за получаване на доходи чрез проституция в района на обходния път за Бургас. Като пълнолетно работоспособно лице, в периода от 21 юли 2017 г. до 18 май тази година, тя не се занимавала с обществено полезен труд, като същевременно е получавала доходи по непозволен и неморален начин – чрез проституция.           

Подсъдимата обичайно заставала в предизвикателно облекло край стария път Варна-Бургас, в района на местностите  Крушките, Кантара и Боровец, махала и подканяла с открити сексуални намеци към преминаващите автомобили и камиони.

Проститутка плати сметка на доведения си син с открадната от клиент карта

Тя нееднократно била засичана от полицейски патрули да предлага подобни услуги на открити публични места, като наколко пъти през този период е била задържана и отвеждана в полицията за съставяне на предупредителни протоколи.  

Конкретно на 18 май 26-годишната жена била хваната да проституира с клиент в спрян на отбивка автомобил по същия път, който потвърдил, че е ползвал услугите й повече от година. В бързо производство съдът освободи  подсъдимата от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.