Продължава делото срещу варненски адвокат
Продължава делото срещу варненски адвокат / netinfo

За 13 април бе насрочено следващото заседание на Районния съд във Варна по наказателното дело за документни престъпления с подсъдим адвокат Пламен Луков. Повдигнатото обвинение спрямо Луков е затова, че в периода 24 септември - 23 ноември 2007 г., при условията на продължавано престъпление, е съставил фалшиви частни документи. Според обвинението, неистински молби, жалби, пълномощни и др., са послужили на подсъдимия да купи (от името на майка си) от публична продан по изпълнително дело единствения недвижим имот на варненския гражданин Митко Алексиев.

Днес в съдебна зала бяха разпитани трима адвокати - свидетели по делото, както и деловодителката на съдебния район, където са били заведени изпълнителни дела срещу длъжника.

Предвид изявлението на защитата на подсъдимия, че не са били запознати с внесената повторна съдебно-графологична експертиза и не е спазена определената от съда процедура за изземане на нов сравнителен материал, експертното становище ще бъде разглеждано в следващото заседание.

Съдът задължи вещите лица да изземат отново сравнителен почерков материал от подсъдимия и неговата майка и да отговорят подробно на поставените въпроси от назначената тройна експертиза.