/ Дарик Бургас
Поискал от преминаващ младеж огънче и след това го ударил
За причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди Районният съд във Варна наложи наказание пробация на 25-годишен мъж, съобщиха от съдебната пресслужба. 

След скандал осъждан варненец преби пенсионерка

Инцидентът е възникнал на 21 март миналата година около обяд край футболна площадка за игра на открито в квартал „Възраждане“. Тогава 25-годишният мъж поискал от преминаващ край игрището младеж огънче, но получил отговор, че не разполага със запалка в себе си.

Безпричинно, без да е бил предизвикан, подсъдимият нанесъл неочакван удар с юмрук в носа на потърпевшия и се върнал обратно към игрището, където бил с други свои познати. Пострадалият го последвал, за да поиска обяснение за проявената агресия, но получил нов юмручен удар и ритник, от които паднал на земята. 

Тийнейджъри се биха в училищен двор във Варна

Съдебно медицинската експертиза установява, че вследствие нанесените удари, пострадалият е получил мозъчно сътресение, счупване на носни кости,  кръвонасядания и травматични отоци по лицето. 

25-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Извършил е деянието по хулигански подбуди, на открито, в присъствието на други младежи. Той бе осъден в продължение на 6 месеца да изпълнява пробационни мерки - задължителни срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, при периодичност два пъти седмично.

Наказанието бе наложено по силата на одобрено от съда споразумение, постигнато в съдебна зала между страните и с участието на пострадалия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК