"Прекратено е издирването на изчезналия преди дни рибар в района на залив "Болата" около нос Калиакра". Това заяви на брифинг Румен Николов, главен директор на ГД "Аварийно-спасителна" дейност към Морска администрация.

Той припомни, че мъжът е влязъл в морето към 13.00 часа на 20 септември, а сигналът за изчезването му е подаден към 20:00 часа същия ден. „В издирването бяха включени екипи на гранична полиция, пожарната и полицията, като основното издирване започна по брега на Калиакра, включително с инфрачервени прожектори, с патрули и въобще с всичко, което можем да използваме в такава ситуация.

Издирват 48-годишен в морето край Каварна

На следващата сутрин катер на Гранична полиция продължи издирването, след което го замени катер на Морска администрация и така до 17.00 часа вчера, за съжаление обаче – без резултат.

В издирването се е включи и вертолет на Военноморските сили, който разшири полосата на търсене и е облетя бреговата ивица от Шабла до Камчия“, обясни още Николов. Днес търсенето е продължило в по-голям диапазон - от Шабла до нос Емине, но отново без резултат.

По Радио "Варна" се излъчва и сигнал към рибарите и корабите в морето да засилят вниманието си, затова че могат да срещнат плаващ обект.

„За съжаление обаче вече минаха 72 часа откакто мъжът изчезна, а районът стана прекалено голям за ефективно издирване. Освен това ние нямаме никаква идея накъде е тръгнал мъжът, нито какви са били неговите последващи действия“, обясни още специалистът.
Агенция "Фокус"