Постоянен арест за мъжете, разследвани за жестокото убийство край р.Камчия
Постоянен арест за мъжете, разследвани за жестокото убийство край р.Камчия / netinfo
26-годишният Илчо Адамов и 27-годишният Мартин Стоименов, разследвани за отвличането и за жестокото двойно убийство на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова през пролетта на миналата година, от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Двамата охранители от фирма "Трансинс рециклираща компания" бяха задържани преди 2 дни, след като са били издирвани цяла година, в това число и с Европейска заповед за арест.

По това дознание още миналата година бяха задържани управителят на компанията Николай Николов и Ганислав Начев - член на УС на фирмата. Те са обвинени за подбудителство към убийството на Евтимов и Пекова. Телата им бяха открити последователно през няколко дни в коритото на р.Камчия, близо до с.Круша. Начев и до днес е в ареста, а на 25 март тази година Варненският апелативен съд измени мярката за процесуална принуда на Николай Николов и му определи "домашен арест", за да се подложи на неотложна операция.

Днес Варненският окръжен съд е преценил събраните до настоящия момент доказателства, които обосновават предположението, че както Илчо, така и Мартин са съпричастни към тежките престъпления, за които се разследват. По безспорен начин са установени връзките между четиримата обвиняеми по това дознание, в това число и в деня на извършване на престъплението. Съдът има сериозни основания и за извода, че ако са на свобода двамата може да се укрият или да извършат други престъпления.

Буквално дни след като телата на Евтимов и Пекова изплуваха на повърхността на р. Камчия Мартин е бил издирван като свидетел, но още тогава той се е укрил от разследващите. Двамата охранители са били обявени за общодържавно издирване, а търсенето им е продължило и с ЕЗА.

Всички тези обстоятелства са мотивирали съда да определи за Адамов и Стоименов най-тежките процесуални мярки за принуда "задържане под стража".