/ iStock
Политически трилър с участието на цяла плеяда звездни актьори ще види тази вечер публиката на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Постановката на Драматично-кукления театър в Плевен „Опашката“ среща един от водещите родни режисьори - Явор Гърдев, с един от най-успешните и обичани съвременни писатели Захари Карабашлиев. Водещата мъжка роля е поверена на Владимир Карамазов.

Стартира Международният театрален фестивал „Варненско лято"

На сцената той си партнира с Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Светлана Янчева, Адриан Филипов, Антъни Пеев, Диана Хаджиева, Александър Кънев, Ованес Торосян, Асен Данков.

Третият фестивален ден ще започне с представяне на книгата „Монолог на режисьора. Мемоари“ от Станчо Станчев. Автобиографичната творба на варненския режисьор представя неговия поглед към случващото се от 30-те години на миналия век до началото на този.

„Портокалите или любовта към….“ е уличният спектакъл-клоунада, който ще зарадва варненци от 18:30 часа. В основата му стои прочутата пиеса на Карло Гоци.

Режисьор на уличното празненство е Анастасия Събева. Пред публиката ще се изявят Августина-Калина Петкова, Венцеслав Димитров и Николай Николаев.
БТА