Полицай - разузнавач се заби в Жигули, двама загинаха
Полицай - разузнавач се заби в Жигули, двама загинаха / netinfo
Двама загинаха, други четирима са ранени при тежка катастрофа, станала на на около километър след с. Аврен в посока Варна около 17 часа вчера. Сблъскали са се полицейски автомобил "Пежо 405" и ”Жигули” с бургаска регистрация, съобщиха от Варненската полиция.

Шофьорът на руската кола – 44-годишния Д. Д. от с. Синдел, е карал без книжка и без включени светлини. Той е загинал на място. В линейка на път за болницата е починал и пътувалият на предната седалка - 27-годишен мъж от Аксаково.

Полицейската кола е била управлявана от 31-годишен инспектор. Той е настанен в Реанимацията на местната болница "Св. Анна" с опасност за живота. Другите трима, пътували в жигулито, са настанени в болница без опасност за живота.

Пострадалият полицай работи като разузнавач първа степен в РПУ Белослав и Аврен, посочиха от полицията. Починалият водач на руското возило пък е имал криминални регистрации за взломни кражби и е бил осъждан на 5 г. затвор за кражба от длъжностно лице. През 2002 г. е бил санкциониран за шофиране без книжка.

По случая е образувано досъдебно производство във Варненска военно-окръжна прокуратура.