Пламен Николов: Радваме се на победите и не се обременяваме с определени очаквания
Пламен Николов: Радваме се на победите и не се обременяваме с определени очаквания / Добри Атанасов
Пламен Николов: Радваме се на победите и не се обременяваме с определени очаквания
91234
Пламен Николов: Радваме се на победите и не се обременяваме с определени очаквания
  • Пламен Николов: Радваме се на победите и не се обременяваме с определени очаквания

„Надявам се на мача с „Пирин” отново да ни подкрепят нашите фенове след добрите мачове, които направихме. Лошото е, че не играем във Варна и те отново трябва да пътуват. Гостите разполагат наистина с добри футболисти по крилата. Нашият треньор ги е разузнал. Ние нямаме право да подценяваме никого”, коментира в интервю за „Морски гонг” по Дарик Варна централния защитник на „Черно море” Пламен Николов.
„Моето желание е да продължим да играем мач за мач, да се радваме на победите и да не се обременяваме с определени очаквания. Нека продължим да изпитваме удоволствие от играта. Всеки един от отбора е доказал и показал, че  има огромното желание тимът да е в предни позиции и да побеждава”, отговори бранителят, попитан на кое място очаква да финишира „Черно море”.
Запитан за тандема си редом със Стефан Станчев в сърцето на отбраната  и причините за добрата игра в защита напоследък , Пламен Николов отвърна:
„Добрата игра в защита се дължи на цялостната игра в дефанзивен план на отбора. В отделните линии се получава стиковане. От мач на мач свикваш с партньора си. Натрупаха се доста мачове, в които играем заедно със Стефан Станчев и това се отразява на резултатите и на играта в защита. И двамата играем добре с глава, справяме се и с по-ниските топки, където трябва повече бързина. Това, че когато един футболист е висок, е добър основно с глава е клише, наложило се през годините. Аз мисля, че го опровергавам. Дали игрите ми могат да ми отворят път към националния тим не искам да коментирам. Това за мен е по-особена тема”, завърши Николов.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл: