Пламен Алексиев: Има интерес към мен от други отбори
Пламен Алексиев: Има интерес към мен от други отбори / Добри Атанасов
Пламен Алексиев: Има интерес към мен от други отбори
83140
Пламен Алексиев: Има интерес към мен от други отбори
  • Пламен Алексиев: Има интерес към мен от други отбори

Плеймейкърът на „Черно море порт Варна” Пламен Алексиев призна, че има интерес на други отбори към него. „Да, не мога да скрия, че има интерес към мен, но засега съм дал червена светлина. Засега оставам в „Черно море порт Варна,  докато не стане ясно как ще се развият нещата в клуба занапред. Все пак съм капитан и не мога да си тръгна първи. Ще стоя тук и ще чакам. А тези, които ме искат, ако наистина много държат да ме привлекат, след един - два месеца би трябвало останат така настоятелни в желанието си, както сега”, коментира Алексиев.

Той отговори и на въпроса на какво се дължи добрата му физическа подготовка:

„Причината да издържам толкова дълго на игралното поле, без да се усеща видима умора у мен е в подготовката, която съм провел, както и във факта, че за разлика отпреди 10 години, сега гледам да играя повече с главата си. Знам кога по време на мач се налага да се вложиш повече и кога можеш да си позволиш да спестиш малко сили. Не знам дали по принцип плеймейкърът навърта най-голям километраж по време на мач. По принцип задачата ми е да разпределям играта, да пази противниковите гардове.  Физически съм добре подготвен, тъй като това лято се върнах и към слабостта ми-тениса на корт. Близо два месеца и половиня всеки ден тренирах, ходих и по състезания. Получи се така, че от удоволствието, което изпитвам от тази игра си направих и една добра подготовка за сезона.

В момента се чувствам добре. Е, понякога се обаждат болежки, случва се ставите да ме болят, но и условията в залата не са много нормални за тренировъчен процес”.

По повод предстоящото гостуване в Самоков Алексиев заяви: „Ще ни се отрази отъствието на Славейков. Той е състезател с доста опит. Беше много полезен при борбите в защита и в нападение. Ще се опитаме да го заместим. Има кой да играе на неговата позиция. Може би няма да е на същата висота. Отиваме в Самоков, за да се борим. Там винаги играем добре и правим хубави мачове”.