Петя Проданова: Високоскоростното автобусно трасе ще подобри транспортните комуникации
Петя Проданова: Високоскоростното автобусно трасе ще подобри транспортните комуникации / netinfo

Първите видими резултати ще станат факт буквално докрая на тази година – с влизането в експлоатация на високоскоростното автобусно трасе, транспортните комуникации ще бъдат подобрени значително. Това заяви по време на среща с граждани в центъра на Варна кандидатът на ГЕРБ за районен кмет на „Приморски” Петя Проданова. На срещата, която бе под мотото „Лице в лице”, присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков, Кирил Пенев, Мартин Байчев, Стоян Попов и Жечка Георгиева.

Проданова увери гражданите, че предстои да бъде финализиран първият етап от обновяването на детските площадки, като процесът ще продължи и през новия мандат. „До края на 2015 г. ще бъдат основно ремонтирани  и съобразени с изискванията за достъпна среда подлезите по бул.”Княз Борис Първи”, чиято хидроизолация е вече подменена. Предстои реконструкция на ключовото кръстовище  между  бул. „Цар Освободител” и „Княз Борис Първи” в посока КК „Златни пясъци”, разясни кандидатът за районен кмет на ПП ГЕРБ.

Проданова допълни, че доказателство за модерно мислене и планиране в перспектива в лицето на досегашната общинска управа и кандидата за кмет на Варна Иван Портних, са заложените в Общинския план за развитие до 2020 г. обекти с екологична насоченост. Тя визира изграждането на съоръженията за шумова защита, обследването на енергийната ефективност и прилагането на енергоефективни мерки на сградата на ОУ „Васил Друмев“.

Проданова увери хората, че един от ключовите акценти, заложен през следващия управленски мандат, е реализирането на малки проекти, защото: „добрата улична настилка, обновените тротоари, поддържаните зелени площи и работещото осветление са фактори, които подобряват социалната среда и превръщат града, районите и кварталите в привлекателно място за живеене”.

Кандидатът за кмет на район „Приморски” отчете, че 18 – ти  микрорайон, в който попада площад „Съединение“, е претърпял видими промени.Сред тях са реконструираният и основно ремонтиран Дворец на културата и спорта; приключване изграждането на тласкател „Акациите; рехабилитирането на бул.”Княз Борис Първи”; ремонтираният бул.”VІІІ Приморски полк”.

„Паралелно с по-големите обекти се работеше и по по – малки, а именно бяха направени текущи ремонти на асфалтови настилки и тротоарни площи пред ОУ  „Васил Друмев”. Бе осъществена рехабилитация на уличното осветление  по ул.”РайкоПопович”, добави Проданова.

В уверение на това, че всеки осъществен проект е значим, независимо от мащабите му, кандидатът за кмет на район „Приморски“ Петя Проданова и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ поканиха варненци на среща  „Лице в лице“ на 17 октомври. Тя ще се състои в центъра на кв.“Виница“.