Отвори врати ново отделение по нефрология
Отвори врати ново отделение по нефрология / netinfo
С тържествен водосвет медицински сестри, лекари и гости откриха днес обновеното отделение по нефрология в Многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина”. В новото отделение на лечебното заведение ще се лекуват бъбречно болни при отлични условия и материална база, напълно отговаряща на всички европейски изисквания.

Клиниката по нефрология съществува от 1974 г. , но в “Св. Марина “ се премества през 86 г. Оттогава отделението не е било ремонтирано, не съответства на съвременните медицински изисквания и на увеличаващите се потребности на гражданите на гр. Варна и на пациентите от цяла Североизточна България.

Всеки месец в отделението постъпват над 100 души на болнично лечение, за които се грижи високоспециализиран медицински персонал. След цялостния ремонт и генерална реконструкция с помощта на дарения и собствени средства на болницата, обновеното отделение по нефрология ще осигури високо качество на лечение и диагностика на страдащите от бъбречни заболявания.

То разполага с 18 легла за лежащо болни, разпределени в 9 стаи. Екипът, който ще се грижи за пациентите, се състои от осем медицински сестри, четирима лекари и пет санитарки. Работата на персонала ще бъде улеснена от новата апаратура и диагностични кабинети, които ще спомагат и за повишаването на качеството на болничното лечение.