/ Дарик Варна
Окръжен съд-Варна остави без уважение искането за промяна мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Космас К., обвинен в грабеж, придружен с убийството на таксиметров шофьор през април тази година.

Искането на защитата беше подкрепено с представени пред съда удостоверение за постоянен адрес, декларация от майката на Космас, че до февруари са живеели заедно в Дългопол, преди да замине за Варна, където по неговите думи си бил намерил работа.

Обвинен в убийство на таксиметров шофьор поиска да излезе от ареста

Представени бяха и няколко характеристики, както и временен трудов договор на обвиняемия. Прокурорът по делото изложи, че Космас К. е напуснал постоянния си адрес, водил е скитнически живот и е бил наркозависим, употребяващ амфетаминопроизводни. Според обвинението, производството е пред приключване и не са налице нови обстоятелства, които да изменят предложението за опасност. 

Припомняме, че Космас К. и Ренета Д. за обвинени в убийството на 61-годишния шофьор Васил А. , който през април тази година бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар.

Според съдебния състав, днес представените доказателства не могат да разколебаят обоснованото предположение, че Космас К. е съпричастен към предявеното обвинение в тежко умишлено престъпление, което се наказва с „лишаване от свобода“ за повече от 10 години.

Като прие, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, Окръжен съд-Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“. 

Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес.