/ iStock/Getty Images
Правителството прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства на Община Девня за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: „Реконструкция на общинска пътна мрежа, Община Девня: Път VAR 1132 - Път III- 2008 - Девня - жп гара Повеляново - от км. 0+000,00 до км. 4+909,63 и Път VAR 1154 /VAR1132, Девня, кв. Повеляново - жп гара Повеляново/ - жп комплекс ЕАД - 850 м".

Изграждането на инфраструктурата ще е от значение за бъдещето развитие на региона. Чрез строителството на новата инфраструктура ще се улесни пътното движение като се предостави по-лесен и удобен транспортен достъп за всички предприятия, опериращи с Пристанище „Варна - Запад", техните работници и служители, доставчици и клиенти и от гражданите на общината.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Инсталация за производство, опаковане и съхранение на сода бикарбонат" на „Солвей Соди" АД.