Общински съветник спечели заведено срещу него дело за клевета
Общински съветник спечели заведено срещу него дело за клевета / Дарик Варна, архив
Христо Атанасов
79529
Христо Атанасов
  • Христо Атанасов

Делото за клевета, заведено срещу варненския общински съветник Христо Атанасов, е приключило в негова полза. Това съобщи общинарят в предаването на Дарик „Зала Пленарна“. Той беше изправен пред съда заради свое питане на сесия на местния парламент защо бивши служители на администрацията обитават неправомерно общински жилища. Става въпрос за бившия шеф на „Спортни имоти“ Петър Пасев и ексдиректора на дирекция „Местни данъци и такси“. Пасев завел дело за клевета, но то приключило в полза на Атанасов. "Общинските съветници имат право да питат по закон. Това не значи, че оклеветяват някого", обясни той.

Местният избраник изрази надежда, че ремонтът на зала „Конгресна“ ще приключи в срок и ще може да приеме важните спортни събития през май. Според него обаче реконструкцията е била съпътствана от редица недомислици.

„При работата изникнаха доста конструктивни проблеми – във вентилацията, отводняването, които не бяха предвидени и обследвани. В началото хората, които правиха обследването, трябваше да си свършат работата, за да не се утежняват работата и финансирането. Сега са нужни доста повече пари, отколкото се знаеше в началото“, коментира Атанасов.

Според него общината трябва да прецизира юридически работата по големите градски проекти. Съветникът даде пример с този за интегриран градски транспорт, в работата по който имало детайли, които не са изчистени. Атанасов визира клауза в договора, според която единствен оператор трябва да бъде „Градски транспорт“. В същото време частният превозвач продължава да обслужва линии.

Христо Атанасов обяви своето намерение да се кандидатира отново за общински съветник на предстоящите местни избори. Той обясни, че води разговори с различни формации, тъй като не е член на нито една партия.

В настоящия Общински съвет той влезе от гражданската квота на коалиция „Свободен избор“.

Целият разговор с него е в аудиозоната.