Общинари поискаха статистика за преместваемите обекти
Общинари поискаха статистика за преместваемите обекти / netinfo
До 1 май дирекция “Осигуряване и опазване на обществения ред” и администрациите на районните кметства да изготвят актуална информация за разполагането на преместваеми обекти за търговия по кварталите, както и за сезонните обекти във Варна. Това реши на днешното си заседание постоянната комисия към Общинския съвет по “ Туризъм, търговия и реклама”.

Съветниците бяха единодушни, че такава статистика е наложителна, защото се слагат павилиони по алеи и тротоари, които пречат на пешеходците и загрозяват града.

Председателят на комисията по “ Туризъм, търговия и реклама” Красимир Симов бе категоричен, че отчетите трябва да бъдат изготвени до лятото. Така страните по предложението ще имат време да обсъдят данните и през есента да създадат план за действие, който да влезе в сила през 2010 година.

Радослав Коев от партия “Отечество” поясни, че към отчетите на служителите трябва да се прибавят и финансовите данни, за да се разбере дали общината печели от тази дейност. Според началника на отдел “Контрол по търговската дейност и туризма” Иван Иванов, ако преместваемите обекти бъдат поставени във Варна през 2010 година, ще влязат по-малко приходи в районните администрации.

Съветниците от комисията единодушно гласуваха схемата за разполагане на преместваеми търговски обекти в район “Приморски”, както и тази в кв. “Младост”.